Author: administrator

Mulla Imer Osman Rustemi – [1902 – 1984]

Mulla Imer Osman Rustemi – [1902 – 1984]

Shkruan: Mr. Beqir MEMETI   Periudha e sistemit komunist në trojet tona, është ndër periudhat më të vështira për popullatën shqiptare myslimane. Sulmi kryesor i pushtetit komunist ka qenë ndërprerja e traditës shekullore të...

Mulla Mehmet Sulejman Ef. Sulejmani – [1902 – 1972]

Mulla Mehmet Sulejman Ef. Sulejmani – [1902 – 1972]

Shkruan: Mr. Beqir MEMETI   Në fund të shek. XIX dhe në fillim të shek. XX popujt e Ballkanit, në përgjithësi, dhe muslimanët në trojet shqiptare, në veçanti, përjetuan gjenocid e kulturocid fetar, kombëtar,...

Hfz. Jonuz Ahmed Ahmedi – [1896 – 1972]

Hfz. Jonuz Ahmed Ahmedi – [1896 – 1972]

Shkruan: Mr. Beqir ef. MEMETI   Hfz. Jonuz ef. Ahmedi lindi në fshatin Xhepçisht të Tetovës në vitin 1896. Mësimet e para i morri në fshatin e lindjes në gjuhën serbe. Pas mbarimit të...

Mulla Bexhet Shaban Memeti – [1885–1989]

Mulla Bexhet Shaban Memeti – [1885–1989]

Shkruan: Mr. Beqir MEMETI   Periudha e pas luftës së dytë botërore dhe vendosja e pushtetit komunist në trojet tona është ndër periudhat më të vështira për popullatën shqiptare myslimane. Sulmi kryesor i pushtetit...