Xhamia

Xhamia e vjetër symbol i lashtësisë

Xhepçishti ka një xhami e cila daton që në mesjetë, ku aktualisht imam janë ef. Amir Ameti dhe ef.Beqir Memeti, ndërsa këtu duhet veçuar për opinion se me nderime përkujtojnë profesorin e teologjisë Ahmet Jahja-Abazi, i cili ka qenë ligjërues në Stamboll në vitet 1850 që pas tij kanë dalë hoxhallarë me nam siç ka qenë mulla Mehmeti në vitet 1920 deri në 1950 dhe mulla Ferik Abazi prej viteve 1950 deri më 2000 që njihet një ndër njohësit më të mirë i gramatikës arabe si dhe personalitet që ka ndikuar në edukimin e brezave të rinj dhe të mosshpërnguljes nga trojet etnike për në Turqi.

Më poshtë gjeni biografinë e disa hoxhallarëve të fshatit Xhepçisht (rradhitur sipas datëlindjes):